• Veganmannen

VEGANSKE KANELSNURRER

Oppdatert: 9. sep. 2019

Dette er den beste oppskriften på kanelsnurrer jeg noen gang har smakt. Jeg lover! Følg oppskriften til punkt og prikke og de kommer til å bli perfekt hver eneste gang.

INGREDIENSER

  • 750 gram hvetemel

  • 100 gram sukker

  • 100 gram melkefritt smør

  • 1/2 ts salt

  • 1 ts bakepulver

  • 1 toppet ts kardemomme

  • 50 gram gjær for søte deiger

  • 3,5 dl usøtet soyamelk

Fyll:

  • 4-5 ss sukker

  • 1 ss kanel

  • 100 gram melkefritt smør

Frosting:

  • 2-3 dl melis

  • Litt vann


FREMGANGSMÅTE

1. Bland 400 gram hvetemel med salt, sukker, kardemomme og bakepulver i en stor bolle. 2. Bland inn 100 gram smør i melblandingen, bruk en slikkepott eller hendene til å kna smøret sammen med melet til du har en jevn blanding. 3. Bryt gjæren opp i små biter i en liten kasserolle og spe på med melk. Bruk en visp til å få gjæren oppløst i melken. Eller for enklere og raskere fremgangsmåte så bruker jeg å bryte gjæren opp i et vannglass og heller på litt av melken og bruker en visp/gaffel for å blande gjæren godt ut. Så heller jeg blandingen over i en kasserolle med resten av melken. Varm melken på svak varme til den blir lunken (ca 37 grader). HUSK: For høy varme ødelegger gjæren og baksten vil ikke heve. 4. Bland melken sammen med det tørre og rør godt. 5. Spe på med det resterende melet (350 gram), bland sammen og kna deigen til du har en flott og fast deig som slipper bollen. 6. La deigen heve i ca 45 min på et lunt sted for best resultat. 7. Dryss litt mel ut over benkeplaten og kjevl ut deigen til du har et rektangel, ca like stort som et stekebrett (40x50cm). 8. Bruk en slikkepott og fordel smør over deigen. Dryss over sukker og kanelblandingen. Brett deigen i 3 på kortsiden. Skjær deigen opp i 12 remser (ca 2cm brede) og tvist disse, før du surrer remsen til en kanelsnurr. 9. Stekes på 225 grader i 8-10 minutter.

10. Bland melis og litt vann i en bolle til du får ønsket konsistens og hell over kanelsnurrene. Dette gjør at de holder seg enda mer saftige også.


TIPS: Liker du deigete kanelsnurrer sånn som meg så holder det med 8 minutter, hvis du vil ha de litt mer stekt så kan du gå for 10 minutter. Men alle ovner er forskjellige så følg med. Husk at de etterstekes litt også etter at de er tatt ut av ovnen.

1,484 visninger

FØLG MEG

  • YouTube - svarte sirkelen
  • Snapchat - svarte sirkelen

© 2019 - Thomas Olsen