• Veganmannen

OPPSKRIFT PÅ VEGANSK SOYARIBBE

Oppdatert: 20. des. 2019

Wow! Denne oppskriften er bare helt nydelig. Crispy, juicy og passer perfekt som julemiddag eller ved siden av nøttestek og vegisterkaker for en plantebasert jul.

INGREDIENSER

Du trenger (til 1-2 personer):

  • 2 soyabiffer (evt. 100 gram soyabiter)

  • 2 ss soyasaus (gjerne med soppsmak)

  • 2 ts liquid smoke (kan kjøpes på helsekost, noen grønnsaksbutikker og på noen vanlige butikker som Meny. Spør om de kan ta den inn om de ikke har den)

  • 2 ss næringsgjær (kan kjøpes på helsekost eller på nett)

  • 1/2 ts pepper

  • Et par klyper salt

  • Nøytral olje til steking (for eks solsikke eller raps)*

*Økologisk olje smaker veldig mye, så anbefaler å bruke vanlig olje til denne oppskriften.


FREMGANGSMÅTE

1. Først heller du kokende vann over biffene i en bolle. La de ligge i 10-15 min. Legg gjerne noe over dem som holder de under vannet. Skyll de så i kaldt vann og klem ut vannet med hendene. Bruk gjerne litt kjøkkenpapir også for å få bort mest mulig vann. 2. Bland så sammen marinaden med soyasaus, liquid smoke, pepper, salt og næringsgjær og hell over biffene. La de stå og trekke til seg marinaden i 5-10 min. Du kan eventuelt putte de i en frysepose, da blir det lettere å fordele marinaden.

3. Fyll en stekepanne med godt med nøytral olje. Stek så biffene på høy varme på hver side til de er blitt gyllenbrune. Pass på så de ikke brenner seg. Ta stekeplaten av varmen og la den stå noen minutter. Ta så av biffene og legg de på litt kjøkkenpapir til å renne av seg. Vips, så har du deilig og sprø «ribbe» (iallefall nesten).


Du kan kjøpe næringsgjær og soyabiffer i nettbutikken til Plantfoodz her.

0 visninger

FØLG MEG

  • YouTube - svarte sirkelen
  • Snapchat - svarte sirkelen

© 2019 - Thomas Olsen