• Veganmannen

VEGANSK PYTT I PANNE

Denne oppskriften er veldig enkel og veldig god. Passer som både frokost, lunsj og middag.

INGREDIENSER

  • 500 gram firm tofu*

  • 1-2 gulrøtter

  • 1 stor gul løk

  • 400-500 gram potet

Marinade:

  • 5 ss soyasaus (gjerne med soppsmak, kjøpes på grønnsaksbutikker)

  • 1 ss liquid smoke** (gir en røkt og god smak)

  • 2 ts næringsgjær (smaker ostete og gir umami, kjøpes på helsekost)

  • Salt og pepper

  • Vegansk kjøttkrydder om du har (men kan sløyfes)


* Firm tofu kan kjøpes på grønnsaksbutikker, helsekost og noen vanlige matbutikker. Finner du ikke tofu kan du bruke Oumph The Chunk eller andre nøytrale kjøtterstatningsprodukter.


** Liquid smoke kan kjøpes på grønnsaksbutikker og noen Meny butikker. Finner du ikke det kan du bruke røkt paprika eller noe annet krydder du liker.


FREMGANGSMÅTE

1. Press tofuen mellom litt kjøkkenpapir for å få ut litt av vannet. Noen liker å fryse den ned og tine den igjen for å få ut enda mer væske, men det er ikke nødvendig. Kutt den så i små terninger og stek i godt med olje til den blir sprø og gyllen.

2. I mellomtiden blander du sammen marinaden i en skål. Får du ikke tak i noen av ingrediensene så prøv deg frem med det du har hjemme. Bare vær kreativ. Hell så marinaden over tofubitene og la de steke ett minutt til. Ta så over i en skål.

3. Kutt potet, gulrot og løk i små terninger og stek i samme panne. Krydre med litt salt og pepper og tilsett tofubitene mot slutten av steketiden.

692 visninger

FØLG MEG

  • YouTube - svarte sirkelen
  • Snapchat - svarte sirkelen

© 2019 - Thomas Olsen