• Veganmannen

VEGANSK FISKEGRATENG

Kan man lage fiskegrateng uten fisk, egg og melk? Jo, så sannelig går det an. Se oppskriften her.

INGREDIENSER

  • 1 purreløk

  • 2 medium gulrøtter

  • 100 gram makaroni

  • 2 ss bakepulver

  • 50 gram brødsmuler / griljermel

  • Næringsgjær (kan sløyfes, men er veldig godt å ha på)


Tofufisken:

  • 500 gram firm tofu

  • 1,5 dl kokende vann

  • 1 ss soyasaus

  • 2 noriark kvernet i små biter

  • 3 ts taresalt

  • 1 ts salt

Sausen:

  • 5 ss smør

  • 4 ss hvetemel

  • 8 dl melk (jeg brukte nøytral soya)

  • 1 ts muskat

  • 1 ts hvit pepper (vanlig pepper går bra)

  • 1 ts salt


FREMGANGSMÅTE

1. Bland marinaden til tofufisken i en bolle. Bryt opp tofuen i mindre biter og ha i marinaden. Jo lenger den marinerer, jo bedre. Men den trenger ikke lang tid.

2. Kok opp 100 gram makaroni i godt med vann og litt salt, hell av vannet og sett til siden.

3. Kutt opp purre og gulrot i mindre biter og sett til siden.

4. Smelt smør på lav varme i en kjele. Tilsett hvetemel og rør inn. Gjerne med slikkepott. Spe på med litt og litt melk. Når det kokes opp så tykner det til igjen. Bland inn krydder.

5. Ta kjelen av platen og tilsett tofufisken, grønnsakene, salt, pepper og bakepulver.

6. Smør en stor ildfast form og hell i blandingen. Ta brødsmuler på toppen og stek på 200 grader i 40 min.


Serveres med raspet gulrot og kokte poteter. Vel bekomme.

786 visninger

FØLG MEG

  • YouTube - svarte sirkelen
  • Snapchat - svarte sirkelen

© 2019 - Thomas Olsen