• Veganmannen

SQUASHPASTA MED BASILIKUMPESTO

Oppdatert: 2. sep. 2019

En sunn, god og mettende middag som i tillegg er helt rå. For å lage dette trenger du en spiralizer. Det er et verktøy som kan gjøre grønnsaker om til spagetti. Helt fantastisk!

INGREDIENSER

  • 3 squash

  • 1 plante fersk basilikum

  • 100 gram spinat (kan godt halveres om du vil ha sterkere basilikumsmak)

  • 2 ss olivenolje

  • Salt og pepper

  • 500 gram cherrytomater (ta gjerne halvparten røde og halvparten gule)

  • 7 ferske fedd hvitløk (prøv deg litt frem på smak, begynn gjerne med 4-5 og tilsett mer om du vil – jeg elsker hvitløk!)

  • 4 spisemodne avocadoer

  • Saften av 1/2 sitron

  • 1 pose pinjekjerner (jeg brukte 40 gram)



Utstyr:

  • En stor bolle

  • En spiralizer (kan kjøpes på nett og i flere butikker)

  • En foodprocessor

  • Kniv og skjærefjøl


FREMGANGSMÅTE

1. Begynn med å vaske squashen og skjær i halv. Bruk så spiralizeren til å lage pasta av alle tre squashene i en stor bolle (se video under).

2. Skjær avocadoen i to, ta ut steinen og putt avocadokjøttet i en foodprocessor sammen med saften av en halv sitron, hele hvitløksfedd uten skall, 3 cherrytomater, 100 gram spinat og bladene fra en hel plante basilikum. Kjør i foodprocessor til det blander seg godt sammen. Tilsett litt og litt olivenolje til du får den konsistensen du liker. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer sitron eller hvitløk om du ønsker det. Det er opp til deg hva du foretrekker av smaker. Bland så dressingen godt sammen med pastaen.

3. Skjær cherrytomatene i halv og bland i, sammen med pinjekjernene. Pinjekjernene kan du gjerne riste i en tørr panne litt først på lav varme om du ønsker det. Da gir det ekstra god smak. Bare pass på så du ikke brenner dem.


Tips til flere grønnsaker du kan bruke spiralizer på:


48 visninger

FØLG MEG

  • YouTube - svarte sirkelen
  • Snapchat - svarte sirkelen

© 2019 - Thomas Olsen