• Veganmannen

MELKEFRI BRUN SAUS

En enkel og god vegansk brun saus som passer veldig godt til både nøttestek, soyaribbe og vegisterkaker til jul.

INGREDIENSER

  • 2 ss melkefritt smør (Eldorado, Alpro, Berit Nordstrand og flere har vegansk smør)

  • 2 ss hvetemel (kan fint bruke glutenfritt mel om du har glutenallergi)

  • 1 sjalottløk, finhakket

  • 2 ss fersk rosmarin, finhakket

  • 1/2 liter buljong (veldig viktig med en god buljong)

  • En skvis med sitron

  • Litt pepper

  • 1 ss tyttebærsyltetøy

  • Noen dråper sukkerkulør (om du vil jukse litt på fargen)


FREMGANGSMÅTE

1. Begynn med å brune smøret i en kjele. Visp hele tiden så det ikke brenner seg. Bruk gjerne en teflonkjele om du har det.

2. Tilsett så melet litt og litt og du vil se det begynner å bli brunere.

3. Hell så i 1/2 liter varm buljong. Jeg pleier å koke opp i vannkoker og blande med en ss med buljongpulver (jeg pleier å bruke Vegeta som jeg kjøper på grønnsaksbutikker).

4. Tilsett en finhakket sjalottløk, og to ss finhakket rosmarin. La sausen koke en liten stund (15-20 min) og du ser den begynne å tykne mer og mer.

5. Mot slutten kan du tilsette en skvis med sitron, litt pepper og en ss tyttebærsyltetøy.

0 visninger

FØLG MEG

  • YouTube - svarte sirkelen
  • Snapchat - svarte sirkelen

© 2019 - Thomas Olsen