• Veganmannen

HJEMMELAGET VEGANSK "KYLLING"SALAT

Vegansk "kylling"salat laget med oumph, majones, deilige grønnsaker og krydder. Legg gjerne til karri for en litt annen versjon.

INGREDIENSER

  • En pose Oumph - The Chunk

  • Litt olje til steking

  • En boks Oatly rømme

  • 4 ss majones (enten kjøpt eller laget selv, se oppskrift under)

  • En liten vårløk

  • En liten rød paprika (kan sløyfes)

  • En liten boks mais

  • 4 ts kyllingkrydder (de fleste er veganske, bare dobbeltsjekk i ingredienslisten)

  • 1 ts paprikapulver

  • Litt salt og pepper

Majones:

  • 1 dl nøytral soyamelk

  • 1 ss dijonsennep

  • 1-2 ts eddik

  • En skvis sitronsaft

  • Salt og pepper

  • 2 dl solsikke- eller rapsolje

1. Bland alt sammen bortsett fra oljen. La det stå og tykne litt.

2. Bland så inn litt og litt olje i en tynn stråle sammen med stavmikser til du får en tykk og god konsistens.

3. La gjerne stå i kjøleskap litt så den tykner enda mer.

4. Du kommer til å ha litt ekstra majones igjen av oppskriften som du kan spise senere.


FREMGANGSMÅTE

1. Tin en pose med Oumph - The Chunk, kutt så i terninger og stek i olje til den får en gyllen farge. The Chunk har ingen smak tilsatt så den passer perfekt.

2. Strø over krydderblandingen og stek litt til.

3. Lag majones og bland i Oumph bitene sammen med 1 finhakket liten løk, en liten boks mais, en boks med Oatly rømme (3 dl) og en finhakket liten rød paprika.

4. Sett den gjerne i kjøleskapet og la smakene sette seg.

5. Bland gjerne i litt karri for å få en annen versjon.

0 visninger

FØLG MEG

  • YouTube - svarte sirkelen
  • Snapchat - svarte sirkelen

© 2019 - Thomas Olsen