• Veganmannen

GRØNNKÅLCHIPS

Muligens verdens beste og enkleste oppskrift på grønnkålchips. Disse er avhengighetsskapende, så pass på.

INGREDIENSER


FREMGANGSMÅTE

1. Skru på ovnen på 150 grader og legg bakepapir på to stekebrett.

2. Skjær av stilkene på grønnkålen og riv eller kutt i mindre biter. Et tips er å bruke saks. Trenger grønnkålen å vaskes, så gjør du det og tørk den godt etterpå med kjøkkenpapir. Ta den så over i en stor bolle.

3. Hell over olivenoljen og masser forsiktig grønnkålen med fingrene så all grønnkålen blir dekket med olje.

4. Bland sammen krydderet i en skål. Bytt gjerne ut hvitløkspulveret med løkpulver, eller det røkte paprikapulveret med vanlig paprika eller cayennepepper om du ønsker det. Bare prøv deg frem med smaker du liker og krydder du har tilgjengelig.

5. Strø så over litt og litt krydder og rist på bollen så alt krydderet blander seg på grønnkålen.

6. Fordel grønnkålen på de to brettene. Pass på at de får litt plass og at bitene ikke ligger oppå hverandre.

7. Stekes først på ti minutter, så snur du brettene og steker på enda ti minutter.

8. La de gjerne ligge og kjøle seg ned litt før du begynner å spise (selv om det er utrolig vanskelig, for dette er skikkelig snadder!)

96 visninger

FØLG MEG

  • YouTube - svarte sirkelen
  • Snapchat - svarte sirkelen

© 2019 - Thomas Olsen